THE BRAND

“A small ecological label making comfortable and cool clothes for you to wear at any time any day.”

​

Eigenlijk zegt deze zin het al. ZWAAN is een klein label. Ik doe alles zelf en heb dus geen groot team om me heen. Just me.

​

DUURZAAM?

​

Ja zeker! Allereerst kan ik je vertellen dat alle producten door mij zelf gemaakt zijn; van ontwerpen, tot patronen maken en in meerdere maten omzetten, naaien, verpakken en soms zelf afleveren. Van begin tot eind en dat gewoon in Nederland. Om precies te zijn in Zeeland. Duurzaamheid staat in mijn werk centraal. Ik heb geen internationale transportwegen nodig voor mijn productieproces, omdat ik alle productiestappen in eigen hand heb. De stoffen die ik gebruik zijn allemaal duurzaam. Ik gebruik vooral veel GOTS gecertificeerde stoffen, maar ook restlappen die ik ergens heb gevonden of zomaar heb gekregen om er iets moois van te maken. Hoe leuk is dat? LIMITED EDITION stukken of zelfs ONE OF A KIND! Dan koop je dus iets waar er maar één van is, wereldwijd! Wil je zien wat ik zoal maak van deze restlappen? Klik dan hier.

​

De grotere reststukken, die soms bij het knippen van patroondelen ontstaan, probeer ik zoveel mogelijk te hergebruiken om zo het afval te minimaliseren.

​

COMFORTABEL EN COOL?

​

Wat voor mij eigenlijk NO.1 prioriteit heeft als het om kleding gaat, is dat je je er goed in voelt en dat kan alleen als het lekker zit! Hoe mooi je iets ook vindt, als het niet goed zit doe je het niet aan toch?
Voordat er dus nieuwe stukken op de site komen laat ik ze altijd eerst goed doorpassen. Ik hoop dus dat je mijn kledingstukken heel vaak aan doet en er lang plezier van zal hebben.

​

​

TIJDLOOS?

​

Over het algemeen is mijn stijl tijdloos. En dat is ook goed zo, want kwalitatief mooie producten wil je ook lang dragen en bij tijdloze stukken kan dat ook. Zo zal je zien dat er altijd stukken van de oude collectie weer terug komen in de nieuwe collectie. Dit doe ik ook om jou te laten zien hoe je bijvoorbeeld hetzelfde rokje weer op een andere manier kunt dragen. Dus misschien denk je nu bij een rokje ‘dit is niks voor mij’, terwijl je bij de volgende collectie over hetzelfde rokje denkt ‘deze moet ik echt hebben!’.

​

​

TOEKOMSTPLANNEN?

​

Ik kijk graag vooruit en zal jou ook in het kort vertellen wat mijn plannen zijn, zodat jij op de hoogte bent! Ik zal om de twee tot drie maanden nieuwe collecties uitbrengen. Deze zijn aangepast naar de tijd van het jaar. Hoewel ik dit niet altijd te serieus neem hoor, want ‘lets be honest’ een shirt is een shirt en of je dat nou in de zomer draagt of in de winter met een dik vest, who cares? Daarom tijdloze items dus! Ik blijf natuurlijk altijd stukken aanbieden waarin het Zeeuwse schortenbont verwerkt is (zie de basic collectie). Daarnaast vind ik het ook super tof om gewoon mooie stukken te maken, duurzaam, maar zonder Zeeuws detail. Daarvan zal je in de komende maanden dus meer gaan zien.

Meer weten, of heb je vragen? Stuur me gerust een mailtje info@lzwaan.com