top of page

SLOW FASHION, IN HET KORT

Je hebt de term Slow Fashion vast al eens voorbij zien komen, maar wat is het nou precies? In deze blog leg ik het uit, kort maar krachtig!

Slow fashion, letterlijk natuurlijk de tegenpool van fast fashion. Bij slow fashion gaat het niet alleen maar om duurzaam materiaal gebruik, eerlijk betaalde arbeidskrachten of verantwoorde productie van de kleding, slow fashion omvat al deze punten en is daarom denk ik de term die mijn merk ZWAAN ook het best omschrijft.


Het gaat erom dat je bewust met kleding om gaat. Je goed nadenkt over de keuzes die je maakt. En niet alleen denk 'dit item is zo mooi ik moet het echt hebben!', maar ook al bedenkt hoe vaak je het zal dragen, of het goed bij andere stukken uit jouw garderobe past, of het lang mee zal gaan, kijkt waar het vandaan komt, welke materialen het bevat en misschien zelfs al, wat kan ik hiermee doen als ik het zelf niet meer draag?Bij slow fashion gaat het dus niet alleen om het nu, maar ook om de toekomst. Daarom zijn de kledingstukken vaak een stuk tijdlozer, is er meer oog voor kwaliteitsmateriaal wat over het algemeen van biologisch, circulair of rest- stoffen gemaakt is, waardoor de stukken lang mee gaan in plaats van fast fashion items die vaak heel trendgevoelig en na een paar keer dragen niks meer zijn.


Slow fashion is in mijn ogen meer een manier om met mode om te gaan. Het is een begrip wat zich steeds blijft ontwikkelen.


Zo dat was de kortste blog tot nu toe denk ik, ik hoop dat de term slow fashion nu een stukje duidelijker is! Zo niet? Heb je nog vragen of wil je hier iets over kwijt? Stuur me dan even een mailtje naar info@lzwaan.com !Comentários


bottom of page