top of page

DUURZAAM WINKELEN IN ZEELAND

Zeeland, voor velen 'vakantieland', voor mij gewoon thuis. Heerlijk om hier te wonen en zeker niet alleen in de zomer! Niet alleen voor de rust, ruimte, natuur en natuurlijk de kust, nee, er zijn genoeg leuke duurzame winkels te vinden! En om het jullie iets gemakkelijker te maken, zet ik ze voor je op een rijtje. Wat zijn nou leuke adresjes om duurzaam te winkelen in Zeeland? Waar moet je zijn en bij wie? Wat vind je in welke winkel en waarom moet je er eens naar toe? In deze blog geef ik je mijn duurzame shopping adresjes in Zeeland! Ik zeg er vast bij dat het de bedoeling is dat deze blog steeds bijgewerkt en uitgebreid wordt, dus stay tuned!Om te beginnen twee winkels waar je o.a. mijn merkje kan vinden #reclamevoormezelf ;)
Lange Geere 4, Middelburg 11-17 uur, dinsdag t/m zaterdag Zo tof, toen ik deze blog schreef was mijn winkel nog wel ver te zoeken, maar sinds vorige week donderdag (28 juli '22) is de ZWAAN STORE & ATELIER een feit! Zoek jij dus echt iets van mijn merk, wil je zien waar de ZWAAN items gemaakt worden en wie er achter het merk ZWAAN zit? Kom dan vooral eens langs! Op dinsdag t/m zaterdag tussen 11-17 uur ben ik open en kan niet wachten jullie te ontmoeten! Je vind in mijn winkel alle ZWAAN items, kan er gewoon passen en alle vragen stellen die in je op komen wat betreft mijn duurzame merk. Dus zie ik jou snel eens in de winkel?

Korte Kerkstraat 15, Goes 11:00-17:00uur, dinsdag t/m zaterdag

Bij The Blind SPOT draait het allemaal om fair fashion. Een winkel met mooie stukken, tijdloze basics, maar ook vrolijk prints passend bij het seizoen. Chantal kiest alles zorgvuldig uit en dat alleen bij duurzame en fair fashion merken! Bij The Blind SPOT vind je naast ZWAAN bijvoorbeeld Armed Angels, thought, Thinking mu en Kuyichi jeans... om zomaar wat


merken op te noemen. Maar er is nog veel meer, dus ga er vooral eens een keertje langs! Veel leuke accessoires, sokken, tassen, schoenen en sneakers net als duurzame verzorgingsproducten vind je er allemaal, dus op naar Goes zou ik zeggen!

Sint jan straat 8, Middelburg 11:00-17:30uur, maandag t/m zaterdag

Moois & Meer, de naam zegt het al, hier vind je alleen maar mooie kleding. Niet alleen mooi voor het oog, maar ook met een mooi verhaal, mooie afweking en mooie stoffen. Mooi van binnen en van buiten, net als de winkel zelf. De winkel is heerlijk gezellig ingericht dat ik er altijd een soort woonkamer gevoel bij krijg en me er helemaal thuis voel. Je vind hier de mooiste duurzame merken zoals, EAT DUST, GIRLS OF DUTS, NUDIE JEANS, RITA ROW, ORGANIC BASICS enzovoort enzovoort... De lijst is lang! Je vind hier mannen- en vrouwenkleding, linnen beddengoed, leuke accessoires en mijn favoriet, een muur vol met de mooiste duurzame jeans. Als je naar binnen loopt, doe de groetjes van mij!

Sint jan straat 10, Middelburg 11:00-17:30uur, woensdag t/m zaterdagAl jaren een van mijn favoriete winkels in Middelburg! Sebastian heeft een gigantische selectie aan de leukste vintage designer kleding en dat voor fijne prijzen! Je zou hier uren kunnen vertoeven, elk stuk is anders! En er komen dagelijks nieuwe stukken binnen, dus altijd wat nieuws. Houd ook even zijn Instagram in de gaten want daar komen veel nieuwe items op te staan.

Als je opzoek bent naar echt iets bijzonders ben je hier echt op het juiste adres.

Naast veel vrouwenkleding is er ook mannen kleding, veel accessoires, schoenen en sierraden, allemaal vintage!Veerweg 42a, Kamperland 10:30-17:00uur, Dinsdag t/m zaterdagDe naam zegt het eigenlijk al, alles is fair gemaakt! Je vind hier veel Zeeuwse streekproducten, leuke cadeaus, veel mooie kaarten en handgemaakte duurzame kinderkleding uit eigen atelier. Dus echt in de winkel gemaakt! Net als een paar kledingstukken. Ben je op zoek naar een leuk origineel cadeau(tje) uit de regio of op een eerlijke manier gemaakt? Dan ben je hier echt op de juiste plek! Kortom het is gewoon een hele leuke winkel om eens rond te neuzen, cadeautjes te shoppen!Zusterplein 13, Middelburg

Maandag t/m vrijdag: 12:30 -17:00uur

Zaterdag: 10:00 - 17:00uur


Kringloop, je moet er wel van houden, maar als jij opzoek bent naar leuke duurzame winkels in Middelburg, dan is dit adresje zeker even de moeite waard. Gelegen aan het Zusterplein, niet meteen in het zicht(!), is deze leuke soort 'garage sale achtige' kringloop te vinden. Ze hebben van alles, zoals dat eigenlijk wel bij een echte kringloop hoort, maar ook een afdeling kleding! Zelf heb ik er bij mijn laatste bezoekje twee geweldige leuke stoeltjes gespot (met pijn in mijn hart toch maar laten staan ,want zolang ik niet weet waar ik ze neer moet zetten...) en een prachtige donkerblauwe wintermantel mee naar huis genomen. Precies zoiets zocht ik!

KRINGLOOP DE ZOMPE


De Zompe 3, Serooskerke

Maandag t/m vrijdag 10:30-16:00uur 1e zaterdag van de maand 10:30-16:00uurBij kringlopen is het een beetje zo: ga er niet met bepaalde verwachtingen heen! Houd gewoon altijd een lijstje met items, kleding, of iets anders, in je achterhoofd die je nog zoekt. Kom je toevallig iets tegen van de lijstje dan is het alleen maar extra leuk! Soms loop je ook gewoon tegen iets aan wat te leuk is om te laten staan of hangen... Maar ga je naar een kringloop met bepaalde verwachtingen, dan valt het (in ieder

geval bij mij) altijd tegen! Kringloop de Zompe is een vrij grote kringloop waar je wederom van alles hebt. Boven is er ook een grote afdeling met kleding die altijd even de moeite waard is om te bekijken. Laatst zocht ik nog een toffe blazer voor een shoot en jawel, gevonden!

Dit is mijn lijstje tot nu toe! Ik ga proberen de lijst zo snel mogelijk aan te vullen, want er is nog zo veel meer!

Heb jij nou ook nog leuke tips die echt niet aan deze lijst mogen ontbreken? Laat het me dan vooral even weten en stuur een mailtje naar info@lzwaan.com


Comments


bottom of page