top of page

HOW TO STYLE: de ballet wrap skirt

Hoog tijd voor een nieuwe HOW TO STYLE blog! Want de laatste, je weet wel die van de basic sweaters, is een van mijn meest populaire blog posts! Dus voor herhaling vatbaar dacht ik zo. Dit keer met als uitgangsstuk de BALLET WRAP SKIRT. En ook dit keer ben ik een samenwerking aan gegaan. Of eigenlijk meerdere... Benieuwd? Ga er lekker voor zitten en scrol maar door!


De BALLET WRAP SKIRT in het kort. Dit heerlijke wikkelrokje was afgelopen voorjaar en zomer de bestseller van ZWAAN. Waarom? De lengte is ideaal. Een kort wikkelrokje, maar niet te kort. En dat bij heel veel verschillende lichaamslengtes! Daarnaast slaat het ver genoeg over zodat je er prima in kan bewegen zonder dat je bang moet zijn dat het open flapt. De stof is heerlijk soepel en luchtig, 86% Tencel en 14% PL (helaaaaaas!), wordt in Denemarken ontworpen en in Turkije geproduceerd. De wikkelrokjes zijn natuurlijk super tijdloos en je kan er zo veel kanten mee op dat ik dit het perfecte item vond om voor deze HOW TO STYLE serie te gebruiken.


Om te voorkomen dat het weer allemaal in 'mijn style' op de foto komt heb ik aan Sebastian den Herder, Moois & Meer en The Blind Spot gevraagd om de rokjes op hun manier te stylen. Het fijne is dat je deze looks dus bij hun in de winkel kunt shoppen. De rokjes kan je online bestellen of bij The Blind Spot of Moois& Meer in de winkel!


STYLED BY SEBASTIAN DEN HERDER

Sebastian heeft 3 looks samen gesteld met de ballet wrap skirt in het zwart.


Sebastians style tip: "Neem één uitgesproken kledingstuk en laat de rest van je outfit in dienst staan van je uitgesproken stuk."


Hier heeft Sebastian het wikkelrokje gecombineerd met een toffe ruimvallende trui met een statementprint in het zwart/wit. Staat natuurlijk heel tof met de Converse klassieker. De sokjes met een schattig randje maken het weer net iets 'liever'. Om het zwart/wit thema op te breken een knallend tasje erbij en klaar!


Lucy draagt het rokje in maat S/M en is 167cm lang.




Ben jij meer van de blousejes? Dit is wel een heel tof vintage exemplaar van Moschino! Lekker oversized, toffe print, maar toch tijdloos door de kleurcombi. Draag de blouse een beetje off-the-shoulder, een statement ketting erbij en misschien nog een mooi tasje?!















Even wat anders?! Wat dacht je van een knallende blazer? De leukste zijn natuurlijk de vintage (designer) vondsten, want dat is niet alleen lekker duurzaam maar natuurlijk weet je zo ook dat je iets unieks in huis haalt. Deze is van Dior.


Dit keer gestyled met een paar preppy-veterschoenen, voor een iets gekledere look en wat minder sportief. Een mooie basic top eronder werk natuurlijk altijd goed, deze heeft nog een speels detail.















STYLED BY MOOIS & MEER

Eva gebruikte het zwarte en het olijf groene rokje voor haar outfits. Het olijf groene rokje is momenteel niet te vinden in mijn webshop, maar zou je deze kleur graag willen bestel dan gewoon het zwarte rokje en zet het even in de opmerkingen erbij of stuur me een mailtje, geen probleem. Je kan natuurlijk ook gewoon naar Moois & Meer gaan en het rokje daar shoppen, want daar hangt die gewoon!



Style tip van Moois & Meer: Gooi alle style-adviezen en regels overboord! Je bent mooi wanneer je je goed voelt. Het straatbeeld is saai. Het gros draagt hetzelfde. Dit komt omdat niemand wil opvallen. Bang is voor een opmerking. Welnu: ben klaar voor opmerkingen en val op! Eenmaal die grens over, kun je met meer gevoel je eigen stijl creëren. Het is toch raar dat je een stijl volgt zoals die wordt geadviseerd? Combineer, niet volgens de regels, maar maak het spannend. Wij zien je graag!


BALLET WRAP SKIRT OLIVE

Stoer! Dat is wel het eerste wat er in mij op komt als ik deze outfit zie. Maar ook gewoon prachtig gestyled als totaalplaatje, want het shirt van Nudie Jeans en de houthakkersblouse passen gewoon perfect bij de kleur van dit rokje! Ook fijn een extra laagje, zeker in een land als Nederland met vaak toch wat wisselende temperaturen.



Maartje is 178cm en draagt de rokjes in maat S/M.


Gewoon heerlijk! Combineer het rokjes met een oversized tijdloze trui van prachtige kwaliteit en fijne sneakers. That's it. Zo simpel kan het soms zijn.



















BALLET WRAP SKIRT BLACK:

Zwart op zwart, maar dan wel een hele leuke combi! Deze unisex jas met prachtig gestikte details, hier gestyled als blouse, van boven dicht geknoopt en van onder open zodat het rokje er mooi onder uit komt. Met een mooie riem erop in de taille geef je deze look een mooie vrouwelijke vorm.














Gaaf om te zien dat zo'n vrouwelijk stuk als dit wikkelrokje er zo stoer uit kan zien! Hier gecombineerd met een polo van een soort mesh (dus doorschijnende net-achtige stof), lekker groot, met een tof spijkerjasje zonder mouwen erop! En een grote chunkie shopper, ideal om zo op pad te gaan. Want ook al heeft het rokje geen zakken, een spijkerjas heeft er meer dan genoeg, en met zo'n grote fijne tas erbij ben je helemaal klaar voor een dag op stap.















STYLED BY THE BLIND SPOT

Chantal heeft deze leuke LIMITED versie van de BALLET WRAP SKIRT in haar winkel hangen. Lekker vrolijk, uniek en ook nog eens gemaakt van een rest lap stof! Deze rokjes vind je dus exclusief bij haar in de de winkel in Goes, of je moet een berichtje naar een van ons sturen, dan komen we er ook wel uit.



Style tip van Chantal, die trouwens zelf prachtig op de foto's staat!:

"Weet je even niet meer wat je aan moet doen? Trek je mooiste basic jeans aan en kies voor die favoriete blouse of trui met sneakers. Help je zelf comfy de dag door je beste basics te dragen met je persoonlijke favorieten. Wees lief voor je zelf! Be fashionable én comfy!"




LIMITED BALLET WRAP SKIRT:

De vrolijke limited wikkelrok gecombineerd met een knal rode rib long sleeve. Knallend, comfy en toch, maar toch iets waar je jaren lang plezier van hebt!



Chantal is 174cm en draagt het rokje in maat S/M.




DURVEN! Dat is wel iets wat in mij op komt bij deze look. Echt eens iets anders. Lekker oversized die sweater en een opvallend kleurrijk, statementprint! En dat gecombineerd met cowboylaarzen van appelleer! Maar even hoe tof is deze look?




















Heerlijk zomers, maar toch een extra laagje met een mooi wat grover gebreid vest in een neutrale kleur. Wederom met stoere boots eronder om het vrouwelijke rokje wat stoerder te dragen. Onder het vestje gewoon je fijnste basic top dragen!


















Last but zeker not least! Combineer dit rokje met een toch al vrolijke print gewoon met je lievelings (witte) t-shirt! Die look hadden we nog niet, maar ik kan je vertellen ik denk dat ik er deze zomer vaak zo bij zal lopen! Ik ben namelijk echt een t-shirt mens. Schoenen? Wederom toffe boots, slippers of sneakers... Eigenlijk kan je hieronder alles dragen, dus maak het zo mooi, comfy of stoer als jij wil!













Zo, dat was een wat langere blog dan je van mij gewend bent, maar even hoe tof is het om al deze verschillende styles en combinaties te zien?! Ik vond het echt zo leuk om dit op de foto te zetten en te zien dat anderen eens met mijn stukken aan het werk gaan. Ik ben ook echt benieuwd wat jullie van deze blog vinden, laat het me vooral weten! Ik denk zeker voor herhaling vatbaar met een ander ZWAAN item! Mocht jij daar nou ook nog ideeën over hebben laat het weten! En wil jij de looks shoppen? Shop ze dan direct bij Sebastian den Herder, Moois en Meer of The Blind Spot in hun (web)winkels! Ik heb alle items die ik kon vinden direct gelinkt naar hun webshops, want dat is natuurlijk wel zo leuk!


Vragen? Opmerkingen of gewoon iets kwijt? Stuur me een mailtje: info@lzwaan.com



bottom of page