top of page

HOW TO STYLE: de basic sweater

Iedereen is anders en dat is juist het leuke toch? Allemaal hebben we wat, allemaal zijn we wie we zijn en dat maakt ieder mens uniek. Daarom leek het mij leuk deze HOW TO STYLE serie in het leven te roepen. Waarin basics of tijdloze items uit de collectie op verschillende manieren gestyled worden. Zo krijg jij weer nieuwe inspiratie en ideeën hoe jij jouw item kan stylen! Ook vond ik het wel zo toepasselijk om met de BASIC SWEATERS te beginnen. En om het allemaal weer in een ander licht te laten zien, heb ik Nikki Gillissen gevraagd om een paar basic sweaters op verschillende manieren te laten zien. Nikki is styliste, naast haar eigen opdrachten en wardrobe planning (die jij kan boeken) werkt ze o.a. voor de Libelle. Hier zijn de looks die tot stand zijn gekomen, met Style tips van Nikki!


BASIC SWEATER OLIVE Nanne draag op de foto maat M-Tall, hierdoor valt de sweater bij haar wat ruimer, maar niet oversized. Let op: de olijf groene basics zijn bijna uitverkocht! Style tip: Door een colletje onder de trui te dragen maak je de look net wat spannender. Door de laagjes creëer je een leuk, speels effect. Door dit te doen kun je de trui elke keer een net wat andere look geven. De trui is lichtjes in het witte denim high-waist rokje gestopt, hierdoor accentueer je de taille.










BASIC SWEATER GREY Jacinta draagt de grijze basic sweater in maat M, deze valt iets losser dan een S, maar niet oversized. Style tip: De trui is leuk te combineren met een overgooier omdat je dan alsnog het leuke detail ziet aan de mouwen van de trui. En ditzelfde effect creëer je ook met een giletje. Hoge laarzen eronder en je bent good to go! In de winter eventueel met een panty eronder.











BASIC SWEATER LAVENDER SKY Vincent draagt maat M-Tall. De sweater valt losjes, maar wel passend.


Style tip: Door een denim gilet over de trui heen te doen zie je alsnog het leuke detail aan de mouwen van de trui. Gecombineerd met een jogging short. Het zit comfy maar ziet er wel tof uit. Met sneakers en sportsokken maak je deze look helemaal af.


















BASIC SWEATER GREY: Nanne draagt de grijze basic sweater in maat M, waardoor de trui wat losjes valt maar niet heel erg oversized. Style tip: Door een longsleeve onder de trui te dragen zie je laagjes en dat creëert weer een leuk, speels effect. Door de mouwen van de trui een beetje op te stropen accentueer je de taille en zie je de longsleeve onder de trui vandaan komen. Dit gecombineerd met een off-white flared jeans maakt de look helemaal compleet voor de lente. BASIC SWEATER OLIVE: Vincent draagt de basic sweater in olijf groen in maat M-tall. Deze maat valt bij hem wat losjes, maar niet oversized. Hij kan er makkelijk nog een shirt onder dragen. Let op! De olijf groene basic sweaters zijn bijna uitverkocht!

Style tip: De groene trui is hier gecombineerd met een wat donkerdere groene broek. Om dit te breken kan je er een andere kleur jas bij dragen. Het witte t-shirt onder de trui creëert net wat meer diepte in de totale outfit. De sneakers maken de look in zijn geheel weer wat sportiever.




BASIC SWEATER STORMY WEATHER Jacinta draagt op deze foto de basic sweater in maat S. De sweater sluit mooi aan. Style tip: Denim on denim is ook altijd een goed idee. Het denim jasje heeft geen mouwen waardoor de trui er mooi onderuit komt en je de details goed ziet. De ceintuur zorgt ervoor dat haar taille goed te zien is en dat creëert meer vrouwelijkheid in deze stoere look.














BASIC SWEATER GREY Vincent draag ook deze sweater in maat M-Tall.


Style tip:

Als het in de lente wat fris is buiten kan je een bodywarmer dragen over de trui heen. Deze zijn sinds vorig jaar weer helemaal terug. Een stoere broek eronder maakt de look af.

















BASIC SWEATER BLACK Nanne draagt de basic sweater in maat M-Tall. De sweater valt wat ruimer en door de extra lengte lekker iets meer volume bij de mouwen.


Style tip:

Een zwarte trui is makkelijk te combineren. Deze keer gecombineerd met een jeans. Als het buiten wat frisser is of om de look net wat extra’s te geven kun je er een giletje op doen.

Extra tipje van Nikki: investeer in goede basic items zoals een jeans. Deze kan met alles worden gecombineerd. Geef liever wat meer uit aan een jeans die mooi zit en waar je jaren plezier mee hebt, dan een jeans die na een week niet meer mooi zit en je weer laat liggen in je kast. BASIC SWEATER LAVENDER SKY Jacinta draagt de basic sweater in L-Tall. Deze sweater valt lekker oversized en ze kan hem makkelijk over een jurkje, of bijvoorbeeld een blouse dragen. Style tip: Jacintha draagt hier een stoer jurk in een blauwe kleur. Hierover de trui gecombineerd. Dit zorgt weer voor een extra laagje. Zo geef je de jurk een andere look dan wanneer je de jurk zonder trui aan zou doen. Combineren met de ZWAAN trui kan dus eindeloos zoals je ziet.


Voor meer foto's van alle outfits kijk de komende dagen even op mijn Instagram account, of daarna in de Highlight HOW TO STYLE op dezelfde pagina: @l_zwaan !

Zou jij willen dat Nikki eens samen met je naar jouw persoonlijke style en kledingkast kijkt? Neem dan contact op met haar voor een WARDROBE PLANNING! Je krijgt dan advies op maat, jullie gaan samen kijken naar wat je al hebt, wat jouw style is, ze maakt een moodboard voor je waar je mee aan de slag kan. Zo shop jij dus voor een groot deel in je eigen kast en weet je welke items er nog missen! Instagram: @bynikkigillissen Email: nikkigillissen@icloud.com LinkedIn: Nikki Gillissen


Ik ben heel benieuwd wat jij van deze blog vind! Zou jij een HOW TO STYLE blog vaker willen zien, met andere items? Laat het weten! Heb je tips of vragen? Stuur ons gerust een berichtje!




















bottom of page