top of page


#DRESSEDinZWAAN

BASICS

Your everyday favourite pieces

These are the items you can't live without. Made-to-order, super soft and comfortable yet looking elegant and good with every outfit you want to create. Made with love and care, for you and for the planet, because we can't live without her either. 

WIL JE IEMAND IETS LEUKS VAN ZWAAN CADEAU DOEN, MAAR KAN JE NIET KIEZEN? WAT DACHT JE VAN DEZE HELE LEUKE EN NIEUWE
GIFT CARD?De BASICS gaan echt heel lang mee. Inmiddels ben ik daar door verschillende vaste klanten achter, die nog steeds blij zijn met de stukken die zij, toen ik ZWAAN begon, kochten. Zo'n 3 jaar geleden alweer! Zelf draag ik de T-shirts en de ZWAAN oversized sweater ook graag en vaak! Gewoon in het dagelijks leven op een mooie broek, of ook om in te sporten, te relaxen.. 

Deze basics zijn gewoon hele mooie duurzame dagelijkse essentials voor jouw gardrobe. Handgemaakt, op bestelling door moi!

 


 


 

ZWAAN BASICS

De basic sweater, het item waar ik ZWAAN mee begon. Inmiddels is de BASIC collectie, een collectie die altijd verkrijgbaar is, wat gegroeid. Naast de basic sweater in het zwart heb ik deze nu ook in verschillende mooie kleuren die ik zo nu en dan eens afwissel. Behalve sweaters bestaan de BASICS nu ook uit hoodie, t-shirts, broeken en shorts. 

Alles is gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De sweaterstof is aan de binnenkant 'gebrushed' dat betekend dat deze gewoon echt heel erg lekker zacht is! Zo fijn! 

Bijna op alle basics heb ik een schortenbont detail verwerkt. Schortenbont...? Wat is dat? Schortenbont is bijvoorbeeld het streepje op de mouw van de basic sweater. Het is de stof die de Zeeuwse boerinnen vroeger als schort droegen. Lekker stevig katoen, met verschillende patronen geweven in de stof. 


 

De ene keer bont gekleurd, de andere keer geheel uit één restlap of soms wel in één kleur, maar dan verschillende tinten. Naast de ONE OF A KIND jasjes die nog steeds veel bekijks opleveren in de winkel en tijdens de POP-UPs. 

De ZWAAN ONE OF A KIND stukken zijn duurzaam in de zin van hergebruik, of het 'opmaken' van materialen. Omdat ik veel met patchwork werk zijn vaak kleine lapjes stof al genoeg om mee te werken. Precies van die lapjes die anders vaak worden weggegooid. 

Heb je suggesties of vind je een stuk heel mooi, maar is het niet jouw maat? Wil je meer weten over de maten, pasvorm of heb je andere vragen? Stuur me gerust een berichtje! Ik help je met alle liefde verder!

bottom of page