top of page

MIJN GEHEIME LIEFDE

Lieve lezers, het werd weer tijd voor een nieuwe BLOG! I know, echt veelste lang geleden. Dus laten we het dan nu over die geheime liefde van mij hebben. Of naja, misschien is deze liefde toch niet meer zó geheim.. Maar als je toch wil weten waar ik het nu over heb, blijf dan vooral even lezen!

Upcycled skirt close up

"Nee hoor schat, je hoeft je echt geen zorgen te maken, ik heb het in dit geval gewoon over werk!"

Wat ik in mijn laatste nieuwsbrief al schreef is dat ik mij iets meer op het idee 'made of mess' will focussen. Meer maken van de stoffen, lappen, lapjes en oude kledingstukken die ik al heb liggen. Kort om, ik heb het over Upcycling.


Het upcyclen van producten betekent dat je op een creatieve manier, van iets wat niet meer gebruikt wordt, iets nieuws maakt. Het item wat daaruit volgt kan dus wel weer gebruikt worden. In mijn geval een simpel voorbeeld is dat ik van oude kapotte, afgedankt of niet meer passende jeans, iets nieuws maak. Vaak worden dit ONE OF A KIND jasjes. De oude broeken werden niet meer gedragen, maar in plaats van ze gewoon weg te gooien gebruik ik zoveel mogelijk stof van de broeken en maak er een gloed nieuw jasje van!Omdat het in de wintermaanden een stuk rustiger is in mijn winkel heb ik nu wat meer tijd om me op nieuwe patronen, ontwerpen en ideeën te focussen. En omdat ik de uitdaging dus juist heel erg leuk vind, om te upcyclen, heb ik me de laatste weken daar weer eens wat meer op gericht. Er zijn daarom ook heel wat nieuwe jasjes bij gekomen, maar ook een aantal nieuwe items! Die komen in de MADE OF MESS maand, in maart, weer aan bod!


Maar wat vind ik nou zo leuk aan iets maken van restjes? Allereerst de uitdaging om van iets ouds iets nieuws te maken! Wat ik ook heel tof vind, ook al ben ik ontwerpster, is dat het altijd een verassing blijft, ook voor mij, hoe eindresultaat zal zijn. Het is namelijk echt passen en meten, een soort puzzel oplossen en het doen met de materialen die je hebt. Ik weet dus nooit precies wat er uiteindelijk uit zal rollen. Soms maak ik dan ook iets wat toch niet helemaal mijn persoonlijke smaakt omvat... Maar dat wil zeker niet zeggen dan een van jullie het niet super tof vindt! Vaak genoeg maak ik iets wat ik wel heel erg mooi vind, maar zelf niet zo snel zou dragen, maar dat is nou net het mooie van al die unieke stukken. Net als dat ieder mens anders is en iedereen een andere smaak heeft.


Een aantal weken geleden kreeg ik van een van jullie een oud jasje. Het lag al zo'n 35 jaar op zolder. Maar het stofje vond ze te mooi om zomaar weg te gooien. En zo belandde het jasje bij mij. Ik snapte het zeker, het stofje, creme, een beetje gelig door de jaren, met pastelkleurige bloemetjes, was echt prachtig! Ik ben er diezelfde week meteen mee aan de slag te gaan. Dit jasje verdiende echt een 2e kans. Ik combineerde de stof met wat restlappen creme witte, ongebleekte katoenen (denim) stof en wat restlappen jeans in een middelblauwe kleur. Eigenlijk had ik het jasje al zover af, dat ik alleen de mouwen nog aan de torso moest zetten en alles van een passende voering moest voorzien. Toen ik de mouwen echter aan het jasje speldde om ze vervolgens vast te naaien, vond ik dat het te veel was. Het bloemen stofje was echt prachtig, maar het was too much. Uiteindelijk besloot ik er niet één, maar twee jasjes van te maken! Waarom ook niet?Ik maakte nieuwe mouwen voor jasje 1, en een nieuwe torso voor jasje 2. De eindresultaten zie je hierboven!

En de jasjes zullen (mocht ik ze binnenkort niet verkopen natuurlijk) snel een keer online verschijnen. Heb je daarvoor al interesse, stuur mij dan vast een mail!


Zo gaat het wel eens. Ik raak dan heel enthousiast, van een stof, of oud kledingstuk, dat ik er meteen mee aan de slag ga! Een welkome afwisseling, dat upcyclen! Wil je meer weten of heb je hierover nog vragen? Stuur mij gerust een mailtje!

Commentaires


bottom of page