top of page

FAQ, met alle antwoorden!

Misschien is het je al opgevallen maar het klopt, ik het (nog) geen FAQ op mijn site staan. Sinds ik mijn winkel heb merk ik echter dat bepaalde vragen vaak gesteld worden. Dus hoogste tijd om hier eens wat mee te doen! Benieuwd? Hier is alles wat jij wil weten!


Heb je echt alles zelf gemaakt? Ja zeker! Alles wat jij op mijn site en in mijn winkel aantreft hebt ik helemaal zelf gemaakt. Van het ontwerpen, tot het uitzoeken van de stoffen, het patroon maken en uitknippen, het in elkaar naaien van de kleding en zelfs vaak ook de foto's voor op mijn site.

Maar deze sweaters heb je toch niet zelf gemaakt? Ja, ik maak de sweaters ook zelf. Het enige wat ik inkoop, of aanschaf of soms ook cadeau krijg zijn stoffen. Ik koop geen kant en klare kledingstukken in om er vervolgens alleen een boordje op te zetten en mijn eigen logo. Met uitzondering van bijvoorbeeld oude spijkerbroeken, die ik verknip en tot one of a kind jasjes verwerk.Hoe werkt het nou precies? Het concept van ZWAAN is eigenlijk heel simpel: Made-to-order. Als jij online besteld, dan ga ik het pas maken. Zo voorkom ik overproductie en mocht ik de stof nog over hebben, kan ik hier altijd nog iets anders van maken en zit ik niet met een berg kleding opgescheept. Nou is het natuurlijk wel een beetje veranderd sinds ik mijn eigen winkel heb. Daar hangt natuurlijk wel kleding, ready made in de rekken. Meestal maar één of enkele maten. Van tijdloze modellen bijvoorbeeld de Serene pants heb ik meestal wel alle maten hangen, maar niet in elke kleur. Ik zorg er dan voor dat ik een paar maten in de ene kleur heb en een paar maten in de andere kleur. Dan kunnen jullie namelijk wel gewoon passen. Mocht nou net jouw maat er niet in de juiste kleur zijn? Geen probleem, dan maak ik die gewoon voor je!Stuur je ook pakketjes op?


Dit is vooral een vraag van winkelend publiek. Maar zeker weten stuur ik pakketjes op! Ik heb natuurlijk gewoon nog mijn webshop, en zoals ik


in de vraag hiervoor al omschreef, heb ik niet altijd alles op maat. Dus kom jij nou van verder weg, en wil je graag iets, wat er niet in de juiste maat hangt, dan komt het gewoon met de post naar jou toe!

Gebruik je duurzame stoffen?

JA! Ik gebruik uitsluitend duurzame materialen. Hierin maak ik wel verschil: - Als ik echt nieuwgemaakte stoffen inkoop, dan zijn dit of bijvoorbeeld GOTS gecertificeerd biologisch katoenen stoffen, of Tencel of bijvoorbeeld Ecovero. Of net als de wol die ik voor mijn handknits gebruik; biologische alpaca wol. Het zijn dus duurzame materialen. - Wat ik ook steeds meer doe is het kopen van deadstock stoffen. Dat zijn restposten van high-end ontwerpers. Dus niet altijd persé duurzaam geproduceerde stoffen als biologisch katoen, maar restposten. Reeds geproduceerd, maar niet 'opgemaakt'. Vaak zijn mijn LIMITED stukken hiervan gemaakt. Het zijn namelijk restposten, dus op=op. Ik kan de stof meestal niet meer nabestellen.

- Restlapjes of oude kledingstukken gebruik ik soms ook. Dit doe ik meestal alleen voor LIMITED of ONE OF A KIND items. De restlapjes zijn soms zelfs stofstalen van oude collecties. Oude kledingstukken gebruik ik soms ook voor de unieke items in mijn winkel. Soms krijg ik ook (rest)lappen cadeau van iemand. Super leuk!

Hoe weet je nou welke maat je maakt? Net als elk kledingmerk werk ik ook met een matensysteem. Tijdens mijn studie hadden wij de keuze uit twee verschillende patroon 'technieken' met beide hun eigen matensysteem. Het verschilt allemaal niet zo veel. Maar ik weet dus welke maat ik maak, omdat ik in eerste instantie gewoon van een tabel met gemiddelde lichaamsmaten in bijvoorbeeld maat 38 ben uitgegaan. Heb ik eenmaal een patroon wat voor deze maat goed zit, dan gradeer ik dit weer naar de andere maten. (Snap je me nog?)

Hoe vallen de maten bij ZWAAN? Tsja, dat vind ik altijd wel een lastige vraag als ik eerlijk ben. Tot nu toe zou ik zeggen 'gewoon normaal'. Maar het allerbeste is altijd gewoon passen. Want iedereen draagt iets op een andere manier. Houd jij bijvoorbeeld van lekker ruim of zelfs oversized? Dan ga je al uit van een andere pasvorm.. Het beste is dus vooral, even aandoen en dan kunnen we samen kijken, en jij vooral even voelen, wat het beste voor je is. Bestel je online en kom je er niet helemaal uit? In mijn product beschrijvingen geef ik altijd aan als iets wat ruimer of juist wat strakker valt. Heb je vragen of wil je advies? Stuur me gewoon even een mailtje! Ik help je graag verder, of als telefonisch contact beter werkt nemen we op die manier contact op, geen probleem!
Is de winkel tijdelijk?

Nee hoor, ik zit er voorlopig gewoon lekker op mijn plek! Het is dus geen winkel met een pop-up karakter, maar echt permanent! Dus lukt het je niet om binnenkort eens langs te komen, no-worries, ik was van plan dit langer vol te houden dan een paar maanden! (Natuurlijk wel onder voorbehoud dat me dit gaat lukken!) Maar ik doe mijn best, en jullie wisten me zeker in de zomermaanden al goed te vinden!


Voor nu houd ik het bij deze FAQ, maar ik ga deze blog vast en zeker na verloop van tijd nog eens updaten! Wil je verder nog iets weten? Stuur me dan gewoon een mailtje! Ik help je graag verder! info@lzwaan.com


Comments


bottom of page